DALLAS OTTI NHL-PUDOTUSPELEISSä JäTTIMäISEN VOITON – MIRO HEISKANEN LOISTI LAS VEGASISSA JA PUDOTTI REIJO RUOTSALAISEN KAKKOSSIJALLE

Paavali Pastila

Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen nousi kentän kirkkaimpien tähtien joukkoon, kun Dallas Stars otti jääkiekon NHL-pudotuspelien avauskierroksella helpottavan voiton hallitsevasta mestarista Vegas Golden Knightsistä. Vierasjoukkue Dallas kaatoi Vegasin jatkoerässä 3-2 ja kavensi ottelusarjan tilanteen 1-2:een.

Dallasin hyökkääjä Wyatt Johnston ratkaisi pelin ajassa 76.23 etevästi pienestä kulmasta, kun kanadalainen laukoi kiekon Vegas-vahti Logan Thompsonin ohitse maalin kattoon.

Heiskanen oli ottelun työllistetyin kenttäpelaaja, sillä suomalaistähti urakoi kentällä yli 34 peliminuuttia. Heiskanen syötti avauserässä Johnstonin 1-0-maalin ja tuplasi itse toisen erän alussa vierasjoukkueen johdon.

Heiskanen teki ottelussa suomalaista NHL-historiaa, sillä Blues-kasvatti nousi pudotuspelien kaikkien aikojen tehokkaimmaksi suomalaispuolustajaksi ohi Reijo Ruotsalaisen. Heiskanen on tehnyt 69 pudotuspeliottelussa 49 tehopistettä (11+38), kun Ruotsalainen ylsi urallaan 47 tehopisteeseen (15+32) 86 ottelussa.

"Epätoivon vimmaa"

Dallasin päävalmentaja Pete DeBoer kiitteli joukkuettaan vahvasta työpanoksesta. Pudotuspeleihin läntisen konferenssin kärkijoukkueena lähtenyt Dallas hallitsi pelitapahtumia ja sai viimein palkintonsa, vaikka Vegas nousikin toisessa erässä tasoihin.

- Rakastin tapaa, jolla pelasimme ensimmäisessä erässä. Teimme hyviä asioita ja pelasimme korkealla tasolla. Pelissämme oli epätoivon vimmaa. Joukkue on parantanut ottelu ottelulta, ja se on loistava merkki, DeBoer kertasi NHL:n verkkosivuilla.

Dallasin ykkössentterin Roope Hintzin pistetili ei ole vielä auennut pudotuspeleissä, mutta suomalaisen, Johnstonin (2+0) ja Jason Robertsonin (0+2) muodostama kärkiketju teki kolmospelissä voittavia tekoja. Myös Dallasin maalivahti Jake Oettinger pelasi sarjan parhaan pelinsä.

Carolinalle ja Floridalle lisätöitä

Itäisen konferenssin kärkisuosikkeihin kuuluvat Carolina Hurricanes ja Florida Panthers kärsivät ensimmäiset pudotuspelitappionsa ja joutuivat avauskierroksella vielä lisätöihin.

New York Islanders kaatoi Carolinan jatkoerässä 3-2, ja Floridan paikalliskamppailussa Tampa Bay kukisti Panthersin 6-3. Selkä seinää vasten pelanneet Islanders ja Tampa Bay kavensivat ottelusarjojen tilanteet 1-3:een.

New Yorkin ottelu venyi vielä Las Vegasiakin pidemmälle, sillä Islandersin ykköstähti Mathew Barzal iski voittomaalin ajassa 81.24.

Teuvo Teräväinen kirjasi Carolinan paidassa syöttöpisteen, Floridasta syöttötilastoihin ylsivät Anton Lundell ja Eetu Luostarinen.

Carolina ja Florida ovat yhä suursuosikkeja etenemään jatkoon, sillä NHL:n pudotuspelihistoriassa 0-3-sarjatappio on kääntynyt 4-3-voitoksi vain neljään otteeseen. Edellisen kerran tempussa onnistui vuonna 2014 Los Angeles Kings, joka kaatoi San Josen ja rynnisti aina mestaruuteen saakka.

2024-04-28T07:03:05Z dg43tfdfdgfd