ANTON LUNDELL LOISTI NHL-TRILLERISSä - MAALIVAHTI TEKI JOTAIN KäSITTäMäTöNTä

Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Anton Lundell nousi isoon rooliin viime yön NHL-trillerissä.

Panthers kynsi pudotuspelien avauskierroksen toisessa ottelussa 3-2 (2-0, 0-2, 0-0, 1-0) -jatkoaikavoiton Tampa Bay Lightningista. Panthers johtaa ottelusarjaa 2-0.

Toisen ottelun sankariksi nousivat Carter Verhaeghe, Lundell ja maalivahti Sergei Bobrosvki. Verhaeghe taiteili Lundellin tarjoilusta voittomaalin ja pariin todelliseen loistopelastukseen venyt Bobrovski kirjautti tililleen 24 torjuntaa.

Bobrovskin ehdottomasti upein torjunta nähtiin, kun hän pysäytti kädellään miltei käsittämättömästi Matt Tumban yrityksen avopaikalta. Bobrovski oli siinä vaiheessa selkä kentälle päin.

- Tein vain epätoivoisen torjunnan ja se onnistui, Bobrovski kuittasi.

Panthersin intiaanitanssi sai alkaa, kun jatkoaikaa oli pelattu 2.59. Lundell löysi näppärästi Verhaeghen, joka nosti kiekon rystyltä rysään.

Panthersin kaksi ensimmäistä maalia olivat Sam Bennettin ja Vladimir Tarasenkon käsialaa. Brayden Point ja Steven Stamkos onnistuivat yllättämään Bobrovskin toisessa erässä. Panthersin kapteeni Aleksander Barkov jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Runkosarjan nimiinsä vienyt New York Rangers peittosi itäisen konferenssin toisessa pudotuspeliväännössä Washington Capitalsin 4-3. Reilut 11 minuuttia pelannut Rangersin Kaapo Kakko jäi ilman tehopisteitä. Rangers johtaa ottelusarjaa 2-0.

Colorado Avalanche puolestaan tasoitti pelit 1-1:een nousemalla 5-2 (0-1, 4-1,1-0) -voittoon Winnipeg Jetsistä.

Ottelun 2-2 -tasoituksen ajassa 34.16 iskenyt Artturi Lehkonen (1+1) oli voittajien tehomies. Joukkuekaveri Mikko Rantanen kuittasi syöttöpisteen ottelun viimeiseen maaliin.

Nashville Predators tasoitti niin ikään ottelusarjansa 1-1:een. Nashville kuritti Vancouver Canucksia 4-1 (1-0, 2-1, 1-0). Predatorsin maalivahti Juuso Saros pysäytti kiekon 17 kertaa.

NHL:n pudotuspelien 1. kierros, tulokset 24.4.:

NY Rangers-Washington 4-3

Rangers johtaa ottelusarjaa 2-0.

Florida-Tampa Bay 3-2 ja.

Florida johtaa ottelusarjaa 2-0.

Winnipeg-Colorado 2-5