TäYSI HALLI SAI PETTYä - TAPPARAN KONE JYSKYTTää SM-LIIGAN FINAALEISSA

Tapparan kone jyskyttää tasaisesti jääkiekon SM-liigan finaaleissa. Maanantaina Tappara otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen.

Tappara teki maanantai-iltana ryöstöretken Lahteen ja kaatoi Pelicansin maalein 3-2.

Samalla Tappara siirtyi jo finaalisarjassa 2-0-johtoon ja on enää vain kahden voiton päästä kolmannesta peräkkäisestä Suomen mestaruudesta.

Tappara siirtyi kuskin paikalle jo avauserän puolivälin jälkeen, kun Otto Rauhala laukoi ja Heikki Liedes ohjasi maalin edestä kiekon verkkoon.

Toisessa erässä ottelu kääntyi lopullisesti Tapparan suuntaan. Ensin Veli-Matti Savinainen iski Carter Camperin esityöstä ylivoimalla Tapparan jo kaksi edelle ja hetkeä myöhemmin Joni Tuulola iski numeroiksi jo 3-0.

Lubos Horky nosti erän lopulla loppuunmyydyn Isku-areenan toiveita terävällä rannelaukauksella ja kavensi tilanteeksi 1-3.

Päätöserän lopulla Pelicans tuli vielä todenteolla peliin mukaan, kun Toni Utunen laukoi ajassa 55.23 lahtelaiset jo maalin päähän.

Tämän lähemmäksi Pelicans ei enää päässyt ja näin finaalisarja on nyt kääntymässä jo kovaa vauhtia Tapparan eduksi toista kevättä putkeen.

Tappara on ollut kahdessa ensimmäisessä finaalissa yksinkertaisesti Pelicansia parempi ja hurjasti hehkutettu maalivahti Niklas Kokko on hävinnyt maalivahtien taistelun Tappara-vahti Christian Heljankoa vastaan.

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona. Silloin pelataan jälleen Tampereella Nokia-areenalla.

2024-04-22T18:07:37Z dg43tfdfdgfd