SUOMEN SENSAATIOMAALIVAHTI ROMAHTI NHL:SSä

Jääkiekon NHL:ssä nähtiin keskiviikkona kaksi suomalaismaalivahtia vastakkain, kun Buffalo Sabres sai vieraakseen Ottawa Senatorsin. Ukko-Pekka Luukkonen oli Buffalon ja Joonas Korpisalo Ottawan maalilla.

Luukkonen on pelannut upeaa kautta, mutta keskiviikkona hänelle ja Buffalolle sattui se niin sanottu "ohipeli". Ottawa voitti murskaavasti maalein 6-2.

Luukkonen päästi neljä maalia ensimmäisen yhdeksen minuutin aikana torjuttuaan viisi kertaa. Hänet otettiin vaihtoon ja tilalle tullut kanadalainen Devon Levi torjui 31 kertaa, mikä ei ottelun kulkua Buffalon eduksi muuttanut.

Korpisalo torjui 34 kertaa. Hän torjui kolmannen perättäisen voittonsa. Tällä kaudella Korpisalo on torjunut 18 voittoa.

Tositoimissa ottelussa nähtiin suomalaisista myös Buffalon puolustaja Henri Jokiharju. Hän pelasi 21 minuuttia. Tehopisteitä hänelle ei merkitty.

Keskiviikon toisessa ottelussa Tampa Bay Lightning voitti Boston Bruinsin maalein 3-1. Boston ei vielä onnistunut varmistamaan pudotuspelipaikkaansa, mutta selviö on, että Boston ja Tampa Bay pudotuspeleihin menevät.

Buffalon saumat pudotuspeleihin alkavat olla teoreettiset. Ottawalla ei ole pudotuspeleihin voitostaan huolimatta asiaa.

2024-03-28T06:02:53Z dg43tfdfdgfd